Pastele cu praz si dovlecei se prepara repede si sunt foarte gustoase. Sunt ideale pentru momentele in care nu ai timp de gatit. Le poti servi atat reci, cat si calde. Daca iti place, poti servi aceste paste si cu parmezan ras.
Ingrediente pentru paste cu praz si dovlecei
- 700 grame paste Rotini
- 2 bucati de praz
- 1 dovlecel
- 30 ml ulei de masline
- 300 grame ciuperci
- 250 grame smantana
- 50 ml vin alb
- tarhon
- sare.
Cum se prepara pastele cu praz si dovlecei
Taie prazul in felii mici. Intr-o tigaie incinge uleiul. Caleste prazul, ciupercile si dovleceii taiati felii timp de 5 - 10 minute. Adauga vinul alb si mai lasa sa fiarba timp de 5 minute. Adauga smantana, tarhonul si sarea. Amesteca bine totul. Lasa compozitia pe foc pana se ingroasa.
Intre timp, fierbe pastele in apa cu putin sare. Cand sunt gata, scurge pastele de apa.
Cum se servesc pastele cu praz si dovlecei
Pune pastele pe o farfurie si adauga cateva linguri de sos.