Pentru gratarul de 1 Mai pregateste o friptura savuroasa si suculenta. Friptura de vita in crusta de piper este potrivita pentru o iesire la iarba verde. Se serveste cu diverse garnituri de legume si sos picant .
Ingrediente pentru friptura de vita in crusta de piper
- 10 ml ulei de masline
- 20 grame piper macinat
- 10 grame mustar
- 20 grame cimbru tocat
- 1,5 kg muschi de vita
- 300 grame sos de tomate picant.
Cum se prepara friptura de vita in crusta de piper
Leaga muschiul de vita cu sfoara de bucatarie. Intr-un bol amesteca uleiul, piperul, mustarul, cimbrul si 100 grame sos. Transfera sosul intr-o tava incinsa. Adauga carnea de vita. Unge carnea de vita cu amestecul.
Transfera vita pe gratarul incins. Lasa pe foc pana cand isi schimba culoare si devine maronie. Unge carnea cu sos, pe toate partile. Mai lasa apoi pe gratar cateva minute.
Cand s-a facut, ia carnea de pe gratar si acoper-o cu folie de aluminiu pentru 15 minute. In acest fel carnea va ramane suculenta si aromata.
Cum se serveste friptura de vita in crusta de piper
Friptura de vita in crusta de piper se serveste cu diverse garnituri de legume. Pe deasupra mai poti turna si cateva linguri de sos picant.