De la masa de Paste nu trebuie sa iti lipseasca traditionalul stufat de miel. Este delicios si usor de pregatit, iar invitatii tai vor savura cu placere acest preparat traditional.
Ingrediente pentru stufatul de miel:
- 500 g carne de miel
- 3 legaturi ceapa verde
- 3 legaturi usturoi verde
- 2-3 catei de usturoi
- 1 legatura marar
- 1 legatura patrunjel
- 1 lingura faina sau maizen
- boia de ardei dulce
- menta proaspata
- bulion
- sare
- piper
Cum se prepara stufatul de miel:
Spala si curata bine carnea, apoi tai-o bucati si pune-o la calit in ulei incins. Toarna peste ea 1-2 cani de apa clada si las-o sa se inabuse cu un capac deasupra pana cand se patrunde bine carnea.
Adauga peste carne, ceapa si usturoiul, mai las-o sa fiarba 2-3 minute si adauga si bulionul, boiaua, faina dizolvata in putin sos fierbinte si cateva frunzulite de menta. La final, condimenteaz-o cu sare si piper dupa gust.
Cum se serveste stufatul de miel:
Stufatul de miel se serveste cald, presarat cu marar si patrunjel din belsug.
Sursa foto: cevabun.ro