Burgerii cu bere sunt potriviti pentru o iesire cu baietii. Carnea poate fi preparata si cu o zi inainte si lasata la frigider. Burgerii se prepara repede si sunt foarte suculenti. II poti servi cu salata de varza si cartofi prajiti . Nu uita sa pui la rece si cateva sticle de bere.
Ingrediente pentru burgeri cu bere
- 1 kg carne tocata de vita
- 1 ceapa tocata
- 3 ardei mici tocati
- 6 catei de usturoi
- 30 grame cimbru
- 15 grame oregano
- 1 ou
- 500 ml bere
- 1 legatura patrunjel tocat
-
sare
-
piper
- chifle
-
salata verde
- sos de usturoi
- sos picant de tomate.
Cum se prepara burgerii cu bere
Intr-o cratita pune la incins putin ulei de masline. Adauga ceapa, ardeii, usturoiul, cimbrul si oregano. Caleste timp de 4- 5 minute.
Intr-un bol amesteca carnea tocata cu amestecul de ceapa si oul. Amesteca bine. Adauga apoi treptat si berea. Amesteca bine.
Incorporeaza si patrunjelul, sare si piperul si amesteca bine.
Incinge gratarul. Din carne, formeaza 6 - 8 chiftele mari. Aseaza-le pe gratar si lasa-le timp de 10 minute pe fiecare parte.
Cand burgerii sunt gata, aseaza pe gratarul incins si chifle. Lasa-le 1 minut.
Cum se servesc burgerii cu bere
Pe o felie de chifla aseaza o frunza de salata verde , burgerul si sosurile. Deasupra aseaza si cea de-a doua felie de chifla.