Cotletul de porc marinat cu sos de mustar si bere este un preparat savuros. Carnea poate sta la marinat si peste noapte. Vei obtine astfel o friptura suculenta si frageda. Se serveste cu diverse granituri de legume sau cu orez fiert .
Ingrediente pentru cotlet de porc marinat cu sos de mustar si bere
- 700 ml bere neagra
- 4 cotlete de porc
- 30 ml ulei de masline
- 1 ceapa tocata
- 200 ml supa de pui
- 10 grame miere
- 20 ml otet balsamic
- 5 grame cimbru
- 10 grame mustar Dijon
- 20 grame amidon
- 10 grame zahar
-
sare
- piper.
Cum se prepara cotletul de porc marinat cu sos de mustar si bere
Intr-un bol amesteca 2 cani de ani cu 2 cani de bere, sare si piper. Aseaza in acest sos cotletele de porc. Cotletele trebuie sa fie acoperite de lichid. Daca este cazul, mai adauga bere. Da carnea la frigider pentru cateva ore.
Intr-o cratita, incinge uleiul. Adauga ceapa si caleste timp de 2 minute. Adauga restul de bere, supa de pui, mierea, otetul balsamic, cimbrul si mustarul. Asezoneaza cu sare si piper. Lasa pe foc pana da in clocot. Da apoi focum mai mic. Mai lasa compozitia pe foc timp de 10 minute.
Adauga apoi amidonul si mai lasa pe foc 2 - 3 minute, pana cand sosul incepe sa se ingroase. Ia de pe foc.
Scoate cotletele din sos si sterge-le cu servetele de bucatarie. Unge-le apoi cu piper.
Incinge putin ulei intr-o tigaie. Adauga cotletele si lasa-le pe foc timp de 5 minute pe fiecare parte.
Cum se serveste cotletul de porc marinat cu sos de mustar si bere
Inainte de a servi, lasa cotletele sa se raceasca timp de 5 minute. Toarna apoi peste cotlete sosul de mustar si bere. Le mai poti servi si cu diverse garnituri de legume.