Sparanghelul cu ghimbir este o reteta chinezeasca gustoasa, care are la baza mirodenii si legume. Iubitorii mancarurilor cu soia pot incerca acest preparat. In plus, ghimbirul si sparanghelul sunt ingrediente considerate afrodisiace naturale.
Ingrediente pentru sparanghel cu ghimbir
- 450 gr sparanghel
- 1 ceapa verde, maruntita
- 1 ½ lingurita amidon de porumb
- 1 lingurita ghimbir proaspat macinat
- ½ cana supa de pui
- 1 lingura ulei vegetal
- 1 lingura si 1 lingurita sos soia
- ½ lingurita zahar
- 1 lingura vin din orez
-
1 lingura apa
Cum se prepara sparanghelul cu ghimbir
Curata si taie sparanghelul. Apoi pune intr-un castron zaharul, sosul de soia, vinul din orez si supa de pui. In loc de vin din orez poti folosi sherry.
Amesteca intr-un alt recipient amidonul cu apa.
Foloseste un wok pentru a cali ghimbirul si ceapa verde. Adauga apoi sparanghelul, compozitia cu zahar si supa de pui. Lasa la fiert pana da in clocot, apoi acopera si lasa sa fiarba inca 2-3 minute.
Adauga apoi amidonul cu apa si lasa mancarea sa se faca 2 minute.
Cum se serveste sparanghelul cu ghimbir
Se serveste imediat.