Daca te-ai saturat de gustul fad al legumelor la gratar, poti incerca o reteta noua. Legumele se marineaza in sos de ulei de masline, otet balsamic si usturoi pentru un gust aromat. Se servesc calde, cu salata verde.
Ingrediente pentru legume cu otet balsamic la gratar
- 1 cartof dulce feliat
- 1 ceapa tocata
- 1 dovlecel
- 1 catel de usturoi
- 10 ml ulei de masline
- 20 ml otet balsamic
- 10 ml suc de lamaie
- 10 ml miere
- salvie
-
sare
- piper.
Cum se prepara legumele cu otet balsamic la gratar
Aseaza feliile de cartof dulce si de dovlecel pe o folie de aluminiu. Deasupra aseaza ceapa.
Intr-un bol amesteca uleiul de masline, otetul balsamic, sucul de lamaie, mierea si usturoiul. Toarna aceasta compozitie deasupra legumelor.
Presara salvia , sarea si piperul.
Impacheteaza totul cu folia de aluminiu si aseaza pe gratarul incins. Lasa legumele pe gratar timp de 30 - 40 de minute .
Cum se servesc legumele cu otet balsamic la gratar
Legumele cu otet balsamic la gratar se servesc ca atare.