Feluri principale

#calamar la tigaie #calamr # retete calamar #retete simple #retete rapide

Retete rapide, pentru mese de poveste: calamar la tigaie

Vrei sa prepari o reteta savuroasa insa fara a petrece mult timp in bucatarie? Se poate! Incearca o reteta simpla de calamar la tigaie, care este insa si foarte gustoasa. In plus este gata in maximum cinci minute.

Ingrediente pentru calamarul la tigaie

  • 450 grame calamar (de peferat proaspat)
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • 2 linguri unt
  • 2 lingurite usturoi, tocat foarte marunt
  • 1/2 legatura de patrunjel tocat marunt
  • 1/2 pahar de vin alb, sec
  • sare
  • piper proaspat tocat
  • 1 lamaie, taiata felii

Cum se prepara calamarul la tigaie

Spala si curata calamarul foarte bine. Lasa-i tentaculele intregi si taie restul corpului in inele. Cu ajutorul unu prosop de bucatarie de unica folosinta, tamponeaza calamarul pentru a elimina surplusul de apa.

Intr-o tigaie incapatoare adauga uleiul si las-o sa se incinga. Adauga calamarul apoi untul, usturoiul si patrunjelul. Asezoneaza totul cu sare si piper, dupa gust. Lasa compozitia pe foc aproximativ doua minute, apoi adauga vinul si lasa totul sa fiarba timp de alte doua minute. Adauga apoi patrunjelul si stinge focul.

Cum se serveste calamarul la tigaie

Asaza claamarul pe o farfurie alba, si adauga cateva felii de lamaie pe langa acesta. Serveste-l alaturi de o garnitura de orez sau de paine de casa. Merge foarte bine alaturi de un pahar de vin alb, sec.

Sursa foto: deliaonline.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete