Risotto cu fasole si ceapa rosie este un preparat delicat, matasos si aromat. Este ideal pentru cinele in familie.
Ingrediente pentru risotto cu fasole si ceapa rosie
10 ml ulei de masline
1 ceapa rosie tocata fin
2 catei de usturoi tocati fin
cimbru
500 grame orez
200 ml vin alb
1 litru supa de legume
800 grame fasole
20 grame parmezan
sare
piper.
Cum se prepara risotto cu fasole si ceapa rosie
Incinge uleiul de masline intr-o cratita si caleste ceapa, usturoiul si cimbrul timp de 5 minute. Adauga orezul, amesteca cateva secunde si adauga vinul.
Lasa pe foc pana cand vinul se evapora. Adauga apoi treptat si supa de legume. Lasa orezul sa absoarba tot lichidul pana cand adaugi restul de supa.
Adauga si fasolea si amesteca usor. Mai lasa pe foc timp de 20 de minute. Asezoneaza cu sare si piper. Cand orezul a devenit moale si cremos, ia de pe foc si adauga parmezanul. Amesteca bine si asezoneaza cu sare si piper.
Cum se serveste risotto cu fasole si ceapa rosie
Risotto cu fasole si ceapa rosie se serveste ca atare.
Autor: Mihaela Rotaru
#ceapa rosie #retete #fasole #risotto #risotto cu fasole
Risotto cu fasole si ceapa rosie
Risotto cu fasole si ceapa rosie Risotto cu fasole si ceapa rosie este un preparat delicat, matasos si aromat. Este ideal pentru cinele in familie.- 2012-07-26 2012-07-26
Articole din mancare
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz