Daca iti doresti o mancare usoara, dar la fel de gustoasa ca una elaborata, incearca o reteta de risotto de praz si parmezan . Este un preparat apetisant si potrivit pentru cei care nu mananca deloc carne.
Ingrediente pentru risotto de praz si parmezan
- 25 grame unt
- 1 lingura ulei de masline
- 4 cepe verzi, taiate fin
- 2 bucati de praz, taiat fin
- 2 catei de usturoi
- 150 grame orez pentru risotto
- 1 pahar vin alb
- 750 ml supa de pui sau de legume
- 25 grame parmezan
Cum se prepara risotto de praz si parmezan
Pune supa de pui la incalzit.
Intr-o tigaie mare, pune jumatate din cantitatea de unt si uleiul de masline. Adauga apoi ceapa verde, prazul si usturoiul. Lasa-le pe foc 5 minute, pana cand se inmoaie.
Apoi adauga orezul si amesteca. Toarna vinul si tine pe foc pana cand alcoolul se evapora. Ia cate un polonic de supa de pui calda si toarna-l in compozitie. Dupa ce primul polonic a fost absorbit de orez, adauga-l pe al doilea si tot asa. Repeta procedura pana cand risotto este gata. Ar trebui sa ai o compozitie cremoasa.
Cum se serveste risotto de praz si parmezan
Adauga parmezanul si restul de unt. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Se serveste cald.