Scoicile sunt unele dintre ingredientele des folosite in bucataria frantuzeasca . Incearca o reteta de fierte in vin cu plante aromatice .
Ingrediente pentru scoici fierte in vin
- 1 ceapa medie, taiata
- 2 catei de usturoi, tocati
- 1 lingura ulei de masline
- ½ cana vin alb sec
- 2 duzini de scoici
- 1 cana coriandru proaspat
- ½ cana patrunjel proaspat
- 1 lingura unt nesarat
-
1 lingura suc de lamaie
Cum se prepara scoicile fierte in vin
Pune intr-o tigaie ceapa si jumatate din cantitatea de usturoi. Caleste-le in ulei, la foc mediu, amestecand. Adauga vinul si lasa sa fiarba fara capac, amestecand din cand in cand, timp de 5 minute.
Adauga scoicile si lasa-le sa fiarba acoperite, la foc mediu, 7 minute. Cand se deschid, scoate-le din tigaie si pune-le intr-un recipient acoperit, sa ramana calde. Scoicile care nu se deschid trebuie aruncate, acestea nu se mananca.
Pune intr-un blender coriandrul, patrunjelul, untul, restul de usturoi, sucul de lamaie si sosul din tigaie. Amesteca pana obtii o pasta moale.
Toarna acest sos peste scoici si amesteca.
Cum se servesc scoicile fierte in ulei
Se servesc cu paine prajita.