Feluri principale

#coriandru #patrunjel #vin #usturoi #scoici

Scoici fierte in vin, cu ierburi aromatice

Scoicile sunt unele dintre ingredientele des folosite in bucataria frantuzeasca . Incearca o reteta de fierte in vin cu plante aromatice .

Ingrediente pentru scoici fierte in vin
 

  • 1 ceapa medie, taiata
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 1 lingura ulei de masline
  • ½ cana vin alb sec
  • 2 duzini de scoici
  • 1 cana coriandru proaspat
  • ½ cana patrunjel proaspat
  • 1 lingura unt nesarat
  • 1 lingura suc de lamaie
     

Cum se prepara scoicile fierte in vin
 

Pune intr-o tigaie ceapa si jumatate din cantitatea de usturoi. Caleste-le in ulei, la foc mediu, amestecand. Adauga vinul si lasa sa fiarba fara capac, amestecand din cand in cand, timp de 5 minute.

Adauga scoicile si lasa-le sa fiarba acoperite, la foc mediu, 7 minute. Cand se deschid, scoate-le din tigaie si pune-le intr-un recipient acoperit, sa ramana calde. Scoicile care nu se deschid trebuie aruncate, acestea nu se mananca.

Pune intr-un blender coriandrul, patrunjelul, untul, restul de usturoi, sucul de lamaie si sosul din tigaie. Amesteca pana obtii o pasta moale.

Toarna acest sos peste scoici si amesteca.
 

Cum se servesc scoicile fierte in ulei
 

Se servesc cu paine prajita.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete