Feluri principale

#lamaie #scrumbie #retete gratar

Scrumbie la gratar

Scrumbia de Dunare este un peste special si savuros. Pregatita la gratar sau la cuptor, in folie de copt, scrumbia este apreciata de iubitorii de peste. Asezonata cu patrunjel si zeama de lamaie, sau cu mamaliguta si mujdei ca in Dobrogea , scrumbia este o delicatesa care nu trebuie sa lipseasca din meniul amatorilor de peste.

 

Ingrediente pentru scrumbia la gratar

  • 4 scrumbii
  • lamaie
  • sare
  • piper.


Cum se prepara scrumbia la gratar

 

Pentru acest fel de mancare traditional din Delta Dunarii ai nevoie de scrumbii proaspete. Se folosesc atatea scrumbii cati invitati ai la masa.  Scrumbiile se spala si se curata de intestine . Se cresteaza pe latime. Apoi se freaca cu sare si piper pe ambele parti.

Se aseaza in foi de copt sau de pergament. Invelite astfel, scrumbiile se pun pe gratarul incins. Se lasa sa se friga timp de 25 - 30 de minute.  Cand sunt gata, scrumbiile se scot din folia de copt si se aseaza pe farfurie.

 

Cum se serveste scrumbia la gratar

 

Scrumbia la gratar se serveste calda, cu patrunjel tocat si zeama de la o lamaie. Se mai poate servi si cu mamaliguta si mujdei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare