Ingrediente:
- 100g orez cu bobul long
- 300g rosii cherry
- O lingura ulei de masline
- Sare
- Piper
- 500g file de somon fara piele
- 2 lingurite curry
- O mana de busuioc proaspat, tocat marunt
Cum se prepara
Preincalzeste cuptorul la 180oC.
Fierbe orezul in apa cu sare, potrivit instructiunilor de pe pachet.
Intre timp, adauga intr-o tava tapetata cu hartie de copt, rosiile si presara peste acestea sare si piper. Adauga apoi uleiul si amesteca bine. Adauga tava in cuptor si coace rosiile pana se inmoaie.
Cand rosiile sunt aproape gata, scoate tava din cuptor. Trage rosiile spre marginea tavii pentru a face loc somonului.
Inainte de a pune somonul in tava, pune-l pe o farfurie si asezoneaza-l cu sare si piper pe toate partile apoi adauga pudra de curry si maseaza-l bine. Pune somonul in mijlocul tavii si lasa rosiile sa-l inconjoare. Continua sa coci totul pana cand pestele este bine patruns.
Serveste somonul alaturi de o portie de orez fiert si adauga peste acesta busuioc proaspat tocat.
Sursa foto: foodandwine.com