Somonul cu dovlecei reprezinta un preparat care poate fi facut atat pentru pranz, cat si pentru cina. Usor si foarte gustos, somonul cu dovlecei va fi pe gustul tuturor.
Ingrediente pentru somon cu dovlecei
- 1 lingura ulei de masline
- 4 fileuri somon fara piele
- 1 cana rosii in suc propriu
- 1 ceapa mica, taiata
- 1/4 cana masline rosii, taiate
- 1 lingura capere , scurse, taiate
- 3 dovlecei
- 1 lingura suc de lamaie
Cum se prepara somonul cu dovlecei
Asezoneaza somonul cu 1/8 lingurita de piper negru macinat si 1/4 lingurita de sare. Pune-l intr-o tigaie, in ulei incins, 3 minute. Da focul mai mic si lasa somonul sa se prajeasca inca 5 minute, apoi pune-l intr-un recipient acoperit, sa ramana cald.
Scurge rosiile si pune deoparte 1/4 cana de suc. Taie apoi rosiile. Caleste ceapa in tigaia in care ai prajit somonul, apoi adauga rosiile si sucul pastrat. Lasa mancarea pe foc pentru a fierbe cam 2 minute, pana cand sosul se ingroasa. Ia tigaia de pe foc si adauga in ea maslinele si caperele.
Fierbe 5 minute bucatile de dovlecei, apoi scurge-i, adauga suc de lamaie si amesteca.
Cum se serveste somonul
Pune somonul in farfurie, toarna sosul de rosii cu masline si serveste cu dovlecei.