Feluri principale

#somon #dovlecei # mancare cu dovlecei

Somon cu dovlecei

Somonul cu dovlecei reprezinta un preparat care poate fi facut atat pentru pranz, cat si pentru cina. Usor si foarte gustos, somonul cu dovlecei va fi pe gustul tuturor.

 

Ingrediente pentru somon cu dovlecei

 

  • 1 lingura ulei de masline
  • 4 fileuri somon fara piele
  • 1 cana rosii in suc propriu
  • 1 ceapa mica, taiata
  • 1/4 cana masline rosii, taiate
  • 1 lingura capere , scurse, taiate
  • 3 dovlecei
  • 1 lingura suc de lamaie


 

Cum se prepara somonul cu dovlecei


Asezoneaza somonul cu 1/8 lingurita de piper negru macinat si 1/4 lingurita de sare. Pune-l intr-o tigaie, in ulei incins, 3 minute. Da focul mai mic si lasa somonul sa se prajeasca inca 5 minute, apoi pune-l intr-un recipient acoperit, sa ramana cald.

Scurge rosiile si pune deoparte 1/4 cana de suc. Taie apoi rosiile. Caleste ceapa in tigaia in care ai prajit somonul, apoi adauga rosiile si sucul pastrat. Lasa mancarea pe foc pentru a fierbe cam 2 minute, pana cand sosul se ingroasa. Ia tigaia de pe foc si adauga in ea maslinele si caperele.

Fierbe 5 minute bucatile de dovlecei, apoi scurge-i, adauga suc de lamaie si amesteca.

 

Cum se serveste somonul


Pune somonul in farfurie, toarna sosul de rosii cu masline si serveste cu dovlecei.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare