Feluri principale

#somon cu grepfruit #somon la cuptor #retete somon #revelion #somon

Somon cu grapefruit la cuptor, o reteta perfecta pentu masa de Revelion

Se spune ca, de Revelion, este bine sa mananci peste daca vrei sa ai succes in anul care vine. Asadar, acesta nu trebuie sa lipseasca de pe masa ta in noaptea dintre ani. Si cum de Revelion iti vei dori cu siguranta sa faci impresie cu preparatele tale, iti recomandam o reteta de somon cu grapefruit.

Ingrediente pentru somonul cu grapefruit la cuptor

  • un somon intreg (atentie, trebuie sa nu fie foarte mare, pentru a incapea in tava)
  • 3 fire de praz
  • 4 catei de usturoi, tocat marunt
  • 1 grepfruit, de marime medie, taiat in felii de 1 cm grosime
  • 5 crengute de cimbru, proaspete, de preferat
  • un pahar de vin alb
  • u pahar de apa
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper

Cum se prepara somonul cu grapefruit la cuptor

Preincalzeste cuptorul la 180oC.

Curata prazul si taie-l pe lung, apoi taie felii de aprozimativ 1,5 cm, astfel incat sa obtii mici semiluni.

Asigura-te ca pestele este bine spalat si curatat de solzi. Asezoneaza-l cu sare si piper dupa gust.

Intr-un bol mic adauga usturoiul si prazul si amesteca-le bine. Umple somonul cu acest amestec. Adauga apoi feliile de grepfruit si crengutele de cimbru. Daca somonul nu este suficient de mare incat sa incapa o felie intreaga de grepfruit adauga jumatati de felii.

Leaga apoi pestele, pentru a nu iesi umplutura si cresteaza-l din loc in loc cu ajutorul unui cutit.

Daca iti ramane umplutura adaug-o in tava, pe langa somon. Adauga si feliile de grepfruit si toarna apa si vinul alb in tava. Stropeste pestele cu putin ulei de masline. Coace-l la cuptorul incins timp de 50-60 de minute, sau pana cand este bine patruns.

Cum se prepara somonul cu grapefruit la cuptor

Serveste somonul cu grapefruit la cuptor alaturi de o garnitura de cartofi nature sau legume la abur.

Sursa foto: slimpalate.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare