Ingrediente pentru somonul cu grapefruit la cuptor
- un somon intreg (atentie, trebuie sa nu fie foarte mare, pentru a incapea in tava)
- 3 fire de praz
- 4 catei de usturoi, tocat marunt
- 1 grepfruit, de marime medie, taiat in felii de 1 cm grosime
- 5 crengute de cimbru, proaspete, de preferat
- un pahar de vin alb
- u pahar de apa
- 2-3 linguri ulei de masline
- sare
- piper
Cum se prepara somonul cu grapefruit la cuptor
Preincalzeste cuptorul la 180oC.
Curata prazul si taie-l pe lung, apoi taie felii de aprozimativ 1,5 cm, astfel incat sa obtii mici semiluni.
Asigura-te ca pestele este bine spalat si curatat de solzi. Asezoneaza-l cu sare si piper dupa gust.
Intr-un bol mic adauga usturoiul si prazul si amesteca-le bine. Umple somonul cu acest amestec. Adauga apoi feliile de grepfruit si crengutele de cimbru. Daca somonul nu este suficient de mare incat sa incapa o felie intreaga de grepfruit adauga jumatati de felii.
Leaga apoi pestele, pentru a nu iesi umplutura si cresteaza-l din loc in loc cu ajutorul unui cutit.
Daca iti ramane umplutura adaug-o in tava, pe langa somon. Adauga si feliile de grepfruit si toarna apa si vinul alb in tava. Stropeste pestele cu putin ulei de masline. Coace-l la cuptorul incins timp de 50-60 de minute, sau pana cand este bine patruns.
Cum se prepara somonul cu grapefruit la cuptor
Serveste somonul cu grapefruit la cuptor alaturi de o garnitura de cartofi nature sau legume la abur.
Sursa foto: slimpalate.com