Feluri principale

#somon lamaie caramelizata #somon cu ierburi aromate #Gordon Ramsay

Somon cu ierburi aromate si lamaie caramelizata, reteta lui Gordon Ramsay cu care sa-ti dai gata invitatii!

Duminica este ziua in care ne adunam cu totii la masa, motiv sa ne rasfatam cu mancaruri alese! Pentru a le oferi celor dragi un preparat special, te invitam sa incerci reteta lui Gordon Ramsaz: somon cu ierburi aromate si lamaie caramelizata!

Ingrediente:
  •  un somon mediu
  • ierburi proaspete: busuioc, rozmarin, lemongras (taiat in doua, le lungime), foi de dafin, sare, piper proaspat macinat, o capatana de usturoi intreaga, necuratata, taiata pe jumatate.
  • 3 lamai de marime medie
 

Mod de preparare:

 
Pe o tava mare, pune doua foi de aluminiu, peste care pui amestecul de ierburi. n Cresteaza somonul pe ambele parti si asaza-l peste ierburi.
 
Taie lamaile felii subtiri si prajeste-le in ulei, 1-2 minute. Apoi, aranjeaza-le deasupra somonului si inauntrul lui.
 
Pune piper boabe si anason stelat in somon si deasupra lui, asezoneaza cu sare si  - deasupra - ulei de masline.
 
Impacheteaza totul foarte bine in foile de aluminiu si baga la cuptor, la 190 de grade, timp de 30-40 minute.
 
Cat timp peste este la cuptor, pregateste un sos olandez.  Ai nevoie de 3 galbenusuri de ou si seminte de coriandru zdrobite si coaja de grepfrut roz. Stoarce si o jumatate de grepfrut si pune tot amestecul la bain marie, amestecand foarte bine, timp de 3-4 minute.
 
Cand sosul incepe sa se ingroase, scoate de pe foc si adauga o lingura de ulei de masline. Amesteca bine, dupa care poti sa mai torni ulei de masline, pana mai creste putin sosul (cum procedezi si la maioneza). Pune sare si piper dupa gust si inca putin suc de grepfrut.
 
Serveste somonul impreuna cu feliile de lamaie caramelizate si cu sosul olandez. Iata reteta in video-ul de mai jos. Pofta buna!
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete