Feluri principale

#somon cu lime #somon glazuat #retete sanatoase #retete simple #cina #retete rapide # retete peste

Somon glazurat cu lime si fasole verde, o cina rapida si sanatoasa

Esti adeptul unei alimentatii sanatoase dar gustoase in acelasi timp? Iti recomandam o reteta simpls si rapida de somon glazurat cu lime si fasole verde.

Ingrediente pentru somonul glazurat cu lime si fasole verde

  • 4 bucati file de somon
  • sare kosher
  • piper negru, proaspat macinat
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • 4 catei de usturoi, pisati
  • 1 ardei mic, iute, tocat marunt
  • sucul de la 4 lime
  • 3 linguri zahar brun
  • 450g fasole verde
  • o legatura coriandru, tocat marunt

Cum se prepara somonul glazurat cu lime si fasole verde

Asezoneaza pestele cu sare si piper dupa gust.

Gateste fasolea verde la aburi.

Intr-o tigaie nonaderenta caleste la foc mediu uleiul cu usturoiul, ardeiul iute si o lingurita de sare. Cand usturoiul se inmoaie adauga sucul de lime si zaharul. Amesteca continuu cu o spatula. Cand incepe sa clocoteasca redu focul la minim. Amesteca sosul pana cand se transforma intr-o glazura(aproximativ 6-8 minute). Indeparteaza tigaia de pe foc.

Intr-o alta tigaie pune la incins o lingura de ulei de masline. Adaiga somonul si frige-l pe ambele parti pana cand este bine patruns. Cand este gata scoate-l pe un platou.

Scoate fasolea verde pe un platou, adauga coriandrul si asezoneaza cu sare dupa gust. Pentru mai multa savoare poti adauga putin unt.

Pune deasupra pestele si toarna glazura de lime peste acesta.

Cum se serveste somonul glazurat cu lime si fasole verde

Serveste somonul glazurat cu lime si fasole verde, cald, alaturi de un pahar de vin alb.

Sursa foto: delish.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului