Somonul la gratar cu sos de castraveti si iaurt este un preparat usor si sanatos. Este potrivit si pentru cei care tin la silueta. Se prepara repede si este foarte gustos.
Ingrediente pentru somon la gratar cu sos de castraveti si iaurt
- 1, 5 kilograme file de somon
- 1 castravete
- 300 ml iaurt
- 1 ardei rosu iute
- coaja si sucul de la o lamaie
- busuioc proaspat
- menta proaspata, tocata
- ulei de masline
- sare
- piper.
Cum se prepara somonul la gratar cu sos de castraveti si iaurt
Cresteaza somonul cu ajutorul unui cutit. Aseaza in crestaturile din peste frunzele de busuioc. Stropeste apoi cu zeama de lamaie. Unge pestele cu ulei de masline. Asezoneaza cu sre si piper.
Aseaza pestele pe gratar si lasa-l sa se friga timp de 5 - 10 minute pe fiecare parte. Cand este gata, ia pestele de pe gratar si aseaza-l pe un platou. Lasa-l sa se raceasca putin.
Taie castravetele pe jumatate si indeparteaza semintele. Taie-l marunt. Intr-un bol amesteca castravetele cu iaurtul. Adauh suc de lamaie, jumatate din ardeiul iute si din menta tocata. Adauga si putin ulei de masline. Asezoneaza cu sare si piper.
Toarna peste somon sosul de castravete si iaurt.
Cum se serveste somonul la gratar cu sos de castraveti si iaurt
Somon la gratar cu sos de castraveti si iaurt se serveste cu ardei iute si busuioc tocat pe deasupra. Stropeste si cu putin ulei de masline.