Feluri principale

#ardei #iaurt #castraveti #somon #retete gratar

Somon la gratar cu sos de castraveti si iaurt

Somonul la gratar cu sos de castraveti si iaurt este un preparat usor si sanatos. Este potrivit si pentru cei care tin la silueta. Se prepara repede si este foarte gustos.
 

Ingrediente pentru somon la gratar cu sos de castraveti si iaurt
 

 

Cum se prepara somonul la gratar cu sos de castraveti si iaurt
 

Cresteaza somonul cu ajutorul unui cutit. Aseaza in crestaturile din peste frunzele de busuioc. Stropeste apoi cu zeama de lamaie. Unge pestele cu ulei de masline. Asezoneaza cu sre si piper.

Aseaza pestele pe gratar si lasa-l sa se friga timp de 5 - 10 minute pe fiecare parte. Cand este gata, ia pestele de pe gratar si aseaza-l pe un platou. Lasa-l sa se raceasca putin.

Taie castravetele pe jumatate si indeparteaza semintele. Taie-l marunt. Intr-un bol amesteca castravetele cu iaurtul. Adauh suc de lamaie, jumatate din ardeiul iute si din menta tocata. Adauga si putin ulei de masline. Asezoneaza cu sare si piper.

Toarna peste somon sosul de castravete si iaurt.
 

Cum se serveste somonul la gratar cu sos de castraveti si iaurt

 

Somon la gratar cu sos de castraveti si iaurt se serveste cu ardei iute si busuioc tocat pe deasupra. Stropeste si cu putin ulei de masline.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului