Ingrediente
- 120 ml apa clocotita
- 1 lingura frunze de ceai de iasomie
- 1 ardei iute chipotle sau jalapeno
- 2 lingurite oter de cidru
- ½ lingurita sare
- ½ cana cuburi de gheata
- 700g file de somon
- ¼ lingurita praf de chilli
- ⅛ lingurita frunze de iasomie, zdrobite
Cum se prepara
Intr-un bol adauga apa clocotita si frunzele pentru ceai. Lasa la infuzat timp de 5 minute, apoi strecoara ceaiul obtinut.
Adauga ceaiul intr-un blender impreuna cu ardeiul iute (pe care l-ai taiat in preallabil in jumatate si i-ai indepartat semintele), otetul,sarea si cuburile de geata. Mixeaza bine pana obtii o compozitie omogena.
Adauga fileul de somon intr-un vas incapator sau intr-o punga de plastic pentru marinat (cu fermoar) si adauga peste acesta mixul obtinut. Amesteca bine pentru a se distribui uniform pe suprafata pestelui si inchide bin punga. Daca folosesti un castron, acopera pestele cu o punga de plastic, astfel incat sa nu permita aerului sa intre si apoi, acopera vasul cu o farfurie. Lasa pestele la marinat timp de 30-50 de minute, la frigider.
Scoate pestele din marinata si asaza-l pe o farfurie, cu pielea in jos. Presara peste acesta pudra de chilli si frunzele de iasomie zdrobite. Prige pestele pe gratar sau intr-o tigaie non-aderenta, pana cand este bine patruns.
Il poti servi ca atare sau alaturi de o garnitura de legume.
Sursa foto: bhg.com