Somonul cu si este un preparat savuros, usor de pregatit. Se serveste ca atare, cu putin patrunjel tocat.
Ingrediente pentru cu de cartofi si ceapa caramelizata
- 4 fileuri de somon;
- 1 portocala;
- 50 ml miere;
- 1 ceapa ;
- 60 grame unt;
- 900 grame cartofi;
- 100 ml lapte;
- sare;
- piper.
Cum se prepara somonul marinat cu piure de cartofi si ceapa caramelizata
Toaca ceapa in fasii mici. Incinge putin unt intr-o tigaie si adauga ceapa. Acopera si lasa la foc medu, amestecand din cand in cand, timp de 15 minute, pana devine aurie.
Fierbe cartofii in apa cu sare timp de 30 de minute. Cand sunt gata, scurge de apa si adauga restul de unt si laptele si lasa pe foc pana cand laptele incepe sa dea in clocot. Zdrobeste apoi cartofii pana obtii un piure . Adauga ceapa caramelizata si asezoneaza cu sare si piper.
Incinge cuptorul. Intr-un bol adauga sucul si coaja rasa de la portocala si mierea. Amesteca bine pana cand mierea se dizolva. Pe o tava tapetata cu hartie de copt aseaza fileurile de somon si unge-le cu sosul de miere.
Pune tava la cuptor pentru 15 minute.
Cum se serveste somonul marinat cu piure de cartofi si ceapa caramelizata
Somonul marinat cu piure de cartofi si ceapa caramelizata se serveste ca atare.