Feluri principale

# Somon Piccata #retete somon

Somon Piccata - un deliciu perfect pentru cina

Vrei sa iti impresionezi invitatii cu o cina delicioasa? Atunci iti recomandam Somon Piccata, usor de preparat, satios si foarte gustos.

Ingrediente:

  • 4 fileuri de somon
  • Sare kosher
  • ½ cana +2 linguri de faina (separate)
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 linguri de unt
  • 2 catei de usturoi, maruntit
  • ¼ cani de vin alb
  • 1 cana de supa de pui
  • Zeama de la o lamaie
  • ½ lamaie feliata subtire
  • ¼ cana de capere
  • 2 linguri de rosii uscate la soare, tocate marunt
  • 2 linguri de patrunejel proaspat tocat (pentru decor)

Mod de preparare:

Asezoneaza somonul cu sare si piper dupa gust, trece-l prin faina. Scutura excesul.

Intr-o tigaie, la foc mediu, incalzeste ulei de masline. Apoi pune somonul si gateste-l pana devine auriu pe ambele parti (4-5 minute pe fiecare parte). Scoate somonul pe o farfurie si acopera-l cu o folie, ca sa se pastreze cald.

In aceeasi tigaie, topeste unt si adauga usturoiul. Gateste-l 1-2 minute, apoi adauga faina. Gateste 1-2 minute, pana cand capata o culoare aramie si face bule. Adauga vinul usor, ca sa nu ia foc. Apoi adauga supa de pui si fierbe pana cand se ingroasa (4-5 minute). Adauga zeama de lamaie, feliile de lamaie, caperele si rosiile. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Pune din nou in tigaie somonul si lasa-l sa fiarba in sos. Ia cu lingura sos si pune peste somon. Gateste timp de 3-4 minute.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare