Ingrediente:
- 4 fileuri de somon
- Sare kosher
- ½ cana +2 linguri de faina (separate)
- 2 linguri de ulei de masline
- 2 linguri de unt
- 2 catei de usturoi, maruntit
- ¼ cani de vin alb
- 1 cana de supa de pui
- Zeama de la o lamaie
- ½ lamaie feliata subtire
- ¼ cana de capere
- 2 linguri de rosii uscate la soare, tocate marunt
- 2 linguri de patrunejel proaspat tocat (pentru decor)
Mod de preparare:
Asezoneaza somonul cu sare si piper dupa gust, trece-l prin faina. Scutura excesul.
Intr-o tigaie, la foc mediu, incalzeste ulei de masline. Apoi pune somonul si gateste-l pana devine auriu pe ambele parti (4-5 minute pe fiecare parte). Scoate somonul pe o farfurie si acopera-l cu o folie, ca sa se pastreze cald.
In aceeasi tigaie, topeste unt si adauga usturoiul. Gateste-l 1-2 minute, apoi adauga faina. Gateste 1-2 minute, pana cand capata o culoare aramie si face bule. Adauga vinul usor, ca sa nu ia foc. Apoi adauga supa de pui si fierbe pana cand se ingroasa (4-5 minute). Adauga zeama de lamaie, feliile de lamaie, caperele si rosiile. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Pune din nou in tigaie somonul si lasa-l sa fiarba in sos. Ia cu lingura sos si pune peste somon. Gateste timp de 3-4 minute.