Feluri principale

#retete souffle #souffle sparanghel #souffle

Souffle de sparanghel, o reteta pe cat de simpla pe atat de gustoasa

Souffle de sparanghel... poate suna complicat dar este o reteta usor de preparat. Il poti prepara pentru cina, sau chiar pentru pachetul de a doua zi. De asemenea, este reteta perfecta pentru a-ti impresiona musafirii.

Ingrediente pentru souffle de sparanghel

  • 1 legatura de sparanghel
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri faina (de prefereat integrala)
  • 1 cana lapte rece
  • 1 ingurita sare kosher
  • piper cayenne
  • 1 catel de usturoi tocat marunt
  • 4 oua
  • 1/2 cana branza Cheddar rasa (poate fi inlocuita cu parmezan sa chiar cascaval)

Cum se prepara souffleul de sparanghel

Pune la fiert o oala cu apa si cand da in clocot adauga sparanghelul. Lasa-l sa fiarba timp de doua minute apoi scoate-l imediat intr-un vas cu apa rece cu gheata. Pune-l intr-o strecuratoare si lasa-l sa se scurga foarte bine.

Intr-o oala pentru sosuri topeste untul la foc mediu. Adauga faina si amesteca bine pana obtii o pasta omogena de culoare aurie. Adauga apoi laptele treptat, amestecand continuu pentru a nu se lipi. Dupa ce ai adaugat tot laptele lasa compozitia sa fiarba timp de doua minute. Asezoneaza cu sare si piper cayenne dupa gust.

Lasa sosul sa se raceasca apoi adauga-l in blender impreuna cu usturoiul si sparanghelul. Mixeaza bine, pana obtii o compozitie spumoasa. La final adauga galbenusurile si amesteca compozitia foarte bine.

Separat intr-un vas incapator bate albusurile de oua spuma. Adauga compozitia de sparanghel si branza rasa si amesteca totul cu o lingura din lemn de sus in jos, pentru ca albusul sa ramana spumos.

Preincalzeste cuptorul la 190oC. Unge cu unt formele pentru souflle si compozitia in ele. Umple doar ¾ din forma deoarece souffleul de sparanghel va creste.

Coace souflleul timp de 20-25 de minute, sau pana cand se rumeneste la suprafata.

Cum se serveste souffleul de sparanghel

Serveste souffleul de sparanghel cald, alaturi de o salata de sezon.

Sursa foto: philadelphia.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului