Sunca glazurata cu portocale este un preparat specific sarbatorilor de iarna, pe baza de carne de porc. Sunca glazurata arata foarte bine, are un aspect festiv, este gustoasa si satioasa.
Ingrediente pentru sunca glazurata cu portocale, de Craciun
- 1 cana zahar brun
- 1/2 cana suc de portocale
- 2 linguri coaja de portocala rasa
- felii de portocala
- 1/2 cana sherry duce
-
1 lingura mustar uscat.
Cum se prepara sunca glazurata cu portocale, de Craciun
Pune sunca in cuptor la 180 grade Celsius, neacoperita, pentru jumatate de ora. Scoate-o din cuptor si scurge zeama, indeparteaza pielea, apoi pregateste-i glazura . Amesteca zaharul, sucul si coaja de portocale, precum si sherry-ul intr-un castron.
Adauga treptat mustar, amestecand mereu. Acopera sunca cu felii de portocala, pe toate partile. Unge apoi totul cu glazura pregatita. Da sunca din nou la cuptor pentru 30 de minute. Inainte sa o servesti, adauga un nou strat de glazura.
Cum se serveste sunca glazurata cu portocale, de Craciun
Se serveste cu o garnitura de legume.
Sursa foto: womansday.ninemsn.com.au