Ingrediente supa de castane si naut
- 200g castane uscate
- 200g naut
- 2 crengute de telina verde
- 1 lingurita bulion
- 3 linguri ulei de masline extravirgin
- 2 crengute rozmarin
- 2 catei de ustori
- 1 ardei iute, uscat
- sare
- piper
Cum se prepara supa de castane si naut
Curata castanele de coaja.
Pune castanele si nautul in castroane separate si acopera-le cu apa. Lasa-le sa stea la inmuiat pana a doua zi.
Scurge nautul si pune-l intr-o oala, acopera-l cu apa rece si pune-l la fiert. Un catel de usturoi si o crenguta de rozmarin si lasa totul sa fiarba timp de o ora.
Separat pune la fiert castanele timp de 10 minute, apoi scurge-le de apa.
Dizolva bulionul in cateva linguri de apa.
Curata aerdeiul de seminte si pune-l intr-un mojar impreuna cu usturoiul si rozmarinul ramas si piseaza-le bine. Procedeaza la fel si cu telina, apoi amesteca cele doua paste. Adauga pasta obtinuta intr-o tigaie impreuna uleiul de masline si caleste-o putin pana inepe sa sfaraie. Adauga apoi bulionul dizolvat si lasa totul sa se caleasca timp de doua minute.
Incorporeaza apoi castanele si amesteca continuu, adaugand din cand in cand cate putina apa. Cand legumele s-au fiert, adauga totul peste naut si lasa sa mai fiarba timp de 30 de minute.
Lasa supa sa se raceasca apoi paseaz-o bine, cu ajutorul robotului de bucatarie. Poti lasa cateva boabe de naut si/sau castane intregi.
Pune din nou supa la fiert si asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Cum se serveste supa de castane si naut
Supa se serveste calda, alaturi de crutoane de paine cu aroma de usturoi. Daca nu tii post sau nu esti vegetarian poti servi supa alaturi de o lingura de smantana.
Sursa foto: chowhound.com