Ingrediente pentu tacos de peste
- 450g file de halibut sau alt peste slab
- sucul de la 2 lime
- 300g physalis
- 4 zucchini mici si curatati de coaja si taiati felii subtiri
- 1/4 cana frunze de coliandru tocat marunt
- 2 ½ lingurite sare
- 8 foi de tortillas
- 2 linguri boia dulce
- ¼ lingurita piper cayenne, sau mai mult daca iti place picant
- 1 lingura ulei de masline extravirgin
- 1 avocado taiat felii
Cum se prepara tacos de peste
Preincalzeste cuptorul la 180oC.
Pune fileul de peste intr-un bol si adauga peste acesta jumatate din sucul de lime. Acopera si lasa pestele la frigider timp de 15 minute.
Curata physalis de coaja si adauga-l in blender. Mixeaza-l pana obtii o pasta fina. Pune sucul rezultat intr-un caston, adauga zeama de lime ramasa, coliandrul si zucchini. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust si amesteca bine.
Pune foile de tortilla int-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si coace-le timp de 10 minute.
Intr-un bol mic adauga boiaua, piperul cayenne si ½ lingurita sare.
Scoate pestele din frigider, pune-l pe o farfurie si presara peste el amestecul de boia. Intr-o tigaie adauga uleiul si prajeste pestele pe ambele parti pana devine auriu (aproximativ 4 minute pe fiecare parte).
Taie pestele bucatele si asaza-l in foile de tortilla si adauga salata de zucchini si cateva felii de avocado.
Cum se serveste tacos de peste
Serveste tocos de peste imediat, alaturi de o halba de bere.
Sursa foto: mintbistronh.com