Feluri principale

# tacos de peste # retete tacos #tacos # retete peste #peste

Tacos de peste, un preparat rapid si extrem de gustos

Daca iti place pestele si esti fan al bucatariei mexicane, atunci este musai sa incerci faimosul tacos de peste. Se pepara rapid si este perfect pentru zilele calduroase de vara deoarece merge perfect alaturi de o bere rece.

Ingrediente pentu tacos de peste

  • 450g file de halibut sau alt peste slab
  • sucul de la 2 lime
  • 300g physalis
  • 4 zucchini mici si curatati de coaja si taiati felii subtiri
  • 1/4 cana frunze de coliandru tocat marunt
  • 2 ½ lingurite sare
  • 8 foi de tortillas
  • 2 linguri boia dulce
  • ¼ lingurita piper cayenne, sau mai mult daca iti place picant
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin
  • 1 avocado taiat felii

Cum se prepara tacos de peste

Preincalzeste cuptorul la 180oC.

Pune fileul de peste intr-un bol si adauga peste acesta jumatate din sucul de lime. Acopera si lasa pestele la frigider timp de 15 minute.

Curata physalis de coaja si adauga-l in blender. Mixeaza-l pana obtii o pasta fina. Pune sucul rezultat intr-un caston, adauga zeama de lime ramasa, coliandrul si zucchini. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust si amesteca bine.

Pune foile de tortilla int-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si coace-le timp de 10 minute.

Intr-un bol mic adauga boiaua, piperul cayenne si ½ lingurita sare.

Scoate pestele din frigider, pune-l pe o farfurie si presara peste el amestecul de boia. Intr-o tigaie adauga uleiul si prajeste pestele pe ambele parti pana devine auriu (aproximativ 4 minute pe fiecare parte).

Taie pestele bucatele si asaza-l in foile de tortilla si adauga salata de zucchini si cateva felii de avocado.

Cum se serveste tacos de peste

Serveste tocos de peste imediat, alaturi de o halba de bere.

Sursa foto: mintbistronh.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete