Tagliatellele cu praz si creveti sunt usor de preparat si foarte gustoase. Le poti pregati atunci cand ai invitati sau cand ai pofta de ceva bun. Se servesc cu parmezan ras.
Ingrediente pentru tagliatelle cu praz si creveti
- 50 ml ulei de masline
- 500 grame creveti
- 2 bucati de praz
- o ceapa mica
- 30 grame unt
- 250 grame condimente pentru pui
- 500 grame paste tagliatelle
- 70 grame parmezan
- sare
- piper.
Cum se prepara tagliatelle cu praz si creveti
Intr-o tigaie, incinge 2 linguri de ulei de masline. Adauga crevetii si lasa-i pe foc timp de 5 minute. Taie prazul in felii si spala-l bine. Umple o oala cu apa si putina sare.
Intr-o tigaie incinge uleiul si adauga prazul. Caleste-l timp de 5 minute. Adauga ceapa tocata. Amesteca totul bine. Adauga si untul si condimentele pentru pui si mai lasa pe foc timp de 5 minute. Adauga crevetii si mai prajeste putin. Asezoneaza cu sare si piper.
Pune pastele la fiert, in apa cu sare. Cand sunt gata, scurge pastele de apa. Adauga peste ele sosul de praz. Amesteca bine, astfel icnat toate ingredientele sa se incorporeze.
Adauga pramezanul ras si amesteca.
Cum se servesc tagliatelle cu praz si creveti
Tagliatelle cu praz si creveti se servesc ca atare, cu parmezan ras.