O reteta simpla, gustoasa si fara calorii. Este perfecta pentru o cina usoara sau pentru cei care se afla la dieta si nu pot consuma paste fainoase. Iata cat de simplu si rapid se prepara.
Ingrediente pentru taiteii din zucchini cu sos pesto din varza kale
Pentru sosul pesto:
- 3 cani varza kale tocata bucatele
- ¾ cana frunze proaspete de busuioc
- 1 lingurita sare kosher
- ⅓ cana ulei de masline extravirgin
- ¼ cana muguri de pin
- 5 catei de usturoi
- 100g parmezan ras
Pentru taiteii din zucchini:
- 4 zucchini medii
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- ⅓ cana sos pesto
- 2 cani rosii cherry, taiate in jumatati
- 100g parmezan, ras
- sare
- piper
Cum se prepara taiteii din zucchini cu sos pesto din varza kale
Mai intai prepara sosul pesto. Adauga in robotul de bucatarie varza kale, frunzele de busuioc si sarea si mixeaza foarte bine pana obtii o compozitie omogena. Adauga apoi usturoiul si mugurii de pin si continua sa mixezi. Incorporeaza si uleiul treptat, iar la final adauga parmezanul ras. Amesteca totul foarte bine pana obtii o pasta omogena.
Spala bine zucchini si cu ajutorul aparatului special de taiat transforma-i in fidea. Daca nu ai un astfel de aparat ii poti taia cu ajutorul curitului in felii cat mai subtiri iar apoi in bastonase. Sau taie-i felii foarte subtiri cu ajutorul curatatorului de legume.
Intr-o tigaie incapatoare adauga uleiul de masline si lasa-l sa se incinga. Adauga ⅓ cana sos pesto si caleste-l amestecand foarte bine. Dupa aproximativ 30 de secunde adauga rosiile tocate si amesteca bine, apoi incorporeaza taiteii din zucchini. Caleste totul timp de 1-2 minute apoi adauga jumatate din cantitatea de parmezan si continua sa calesti totul pana cand parmezanul se topeste.
Asaza totul pe un platou, adauga deasupra restul de parmezan si adauga sos pesto dupa gust.
Cum se servesc taiteii din zucchini cu sos pesto din varza kale
Serveste taiteii din zucchini cu sos pesto din varza kale, calzi, alaturi de felii de paine prajita
Sursa foto: gi365.co