Tarta cu dovlecei si vinete este aromata si gustoasa. Este ideala pentru mesele de vara in familie. Se serveste cu diverse salate si garnituri din legume.
Ingrediente pentru tarta cu dovlecei si vinete
aluat
1 dovlecel taiat in cubulete
1 vanata taiata in cubulete
20 ml ulei de masline
3 catei de usturoi
cimbru
oregano
130 grame fasole din conserva, bine scursa
25 grame seminte de dovleac
Pentru crema:
3 oua
150 ml smantana
30 grame pasta de tomate
120 grame parmezan ras
nucsoara
sare
piper.
Cum se prepara tarta cu dovlecei si vinete
Incinge cuptorul la 200 de grade. Pentru umplutura de dovlecel si vinete, adauga legumele, usturoiul si ierburile intr-o tava si stropeste cu ulei de masline. Da la cuptor pentru 30 de minute. Cand sunt gata, adauga in tava si fasolea.
Intinde aluatul intr-o tava si adauga legumele coapte. Pentru crema, amesteca toate ingredientele si toarna-le peste legumele din tava. Pe deasupra presara semintele de dovleac.
Da tava la cuptor pentru 30 de minute.
Cum se serveste tarta cu dovlecei si vinete
Tarta cu dovlecei si vinete se serveste cu salata verde si cartofi noi la cuptor.