Feluri principale

# tarta cu sparanghel #tarta #sparanghel #retete cu sparanghel

Tarta cu sparanghel

Tarta cu sparanghel, pe langa faptul ca este un preparat usor si sanatos, poate fi si o metoda delicioasa pentru a introduce legumele in meniul copiilor.


Ingredientele pentru tarta cu sparanghel:

Pentru aluat

  • 175 gr de faina
  • 75 gr unt
  • 1 ou
  • sare, piper

Pentru umplutura:

  • 8 rosii
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 15 gr de parmezan
  • 250 gr mascarpone
  • 4 oua
  • oregano


Cum se prepara tarta cu sparanghel:

Amesteca untul cu putina faina si sare. Bate galbenusul de la ou cu 3 linguri de apa rece si faina si framanta pana obtii un aluat, pe care il lasi la racit 30 de minute.

Intinde aluatul si pune-l intr-o tava de copt cu 5 mm in afara tavii. Adauga tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade si lasa-l sa se coaca 10 minute.

Unge aluatul cu albusul de la ou si mai lasa-l in cuptor 5 minute.

Adauga sparanghelul si rosiile intr-o alta tava, apoi usturoiul, oregano si ulei. Asezoneaza cu sare si piper si da tava la cuptor timp de 15 minute.

Presara jumatate din cantitatea de parmezan peste aluat. Separat bate branza mascarpone, mixeaza ouale bine si amesteca cele doua ingrediente, asezonand cu sare si piper dupa gust. Pune compozitia in tava peste aluat, apoi aranjeaza sparanghelul si rosiile deasupra impingandu-le usor inauntru si presara restul de parmezan. Lasa-le la cuptor 35 de minute.


Cum se serveste tarta cu sparanghel:

Tarta cu sparanghel se serveste rece, cu salata.

Sursa foto: rtv.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare