Ingrediente pentru tarta cu oua ochiuri, mozzarella si rosii cherry
- 1 foaie de aluat congelat (foetaj)
- 200 g mozzarella rasa pe razatoarea mare
- 1/2 ceasca de smantana
- 1/2 ceasca de parmezan parmezan ras
- 20 rosii cherry taiate in jumatati
- 6 oua
- sare
- piper
Cum se prepara tarta cu oua ochiuri, mozzarella si rosii cherry
Lasa foetajul la decongelat, in frigider, cu o seara inainte de a prepara tarta. Tapeteaza o tava cu hartie de copt si preincalzeste cuprotul la 180oC.
Intinde foaia de aluat, cat sa se niveleze si sa aiba dimensiuni uniforme, apoi asaza aluatul in tavasi coace-l timp de10 minute, pana cand capata o nuanta aurie deasupra.
Intre timp, amesteca mozzarella cu smantana si 3 oua intr-un castron mic. Asezoneaza-le cu sare si piper, dupa gust si toarna amestecul peste aluat. Sparge ouale ramase peste aluat si presara parmezanul. Adauga apoi rosiile cherry si coace totul timp de 20 de minute.
Cum se serveste tarta cu oua ochiuri, mozzarella si rosii cherry
Serveste tarta cu oua ochiuri, mozzarella si rosii cherry calda, alaturi de un sos de rosii picant. Tarta poate fi servita si rece, fiind o gustare perfecta pentru pauza de pranz de la munca.