Tartele cu sparanghel sunt o gustare delicioasa si hranitoare, care se prepara rapid, au putine calorii si sunt si foarte accesibile ca pret.
Ingrediente pentru tartele cu sparanghel:
- 1 buchet de sparanghel
- 1 lingura ulei de masline
- 1 praz mic, taiat felii subtiri
- 4 foi de patiserie Filo
- 100 g crema de branza cu ceapa si arpagic
- 5 oua
- 80 g frunze salata mixta
Cum se prepara tartele cu sparanghel:
Pune sparanghelul la fiert la foc mare si lasa-l sa clocoteasca aproximativ 2 minute, pana cand se inmoaie putin.
Intre timp, incinge uleiul de masline intr-o tigaie si caleste prazul amestecand incontinuu circa 5 minute.
Pune foile de patiserie in forme de tarte in straturi, imprastie peste ele prazul, acopera-le cu sparanghel si crema de branza. Bate ouale intr-un castron si apoi toarna-le peste tarte. La final, condimenteaza tartele cu sare si piper, dupa gust.
Da-le la cuptor pentru 15 minute pana cand capata o nuanta aurie deasupra.
Cum se servesc tartele cu sparanghel:
Tartele cu sparanghel se servesc la temperatura camerei, cu salata mixta.
Sursa foto: taste.com.au