Daca vrei sa incerci o reteta noua si inedita, prepara familiei tale o tocanita africana de pui cu arahide, o combinatie magica si savuroasa de ingrediente, care va fi apreciata de toata lumea.
Ingrediente pentru tocanita africana de pui cu arahide:
- 3 pulpe de pui
- 3 linguri de ulei vegetal
- 1 ceapa mare
- 1 lingura de ghimbir tocat
- 6-8 catei de usturoi
- 2 kg cartofi dulci
- 1 cutie de rosii
- 1 litru supa de pui
- 1 ceasca unt de arahide
- 1 cana arahide prajite
- 1 lingura coriandru
- 1 ardei iute
- sare si piper
Cum se prepara tocanita africana de pui cu arahide:
Incalzeste uleiul intr-o cratita mare si caleste bucatile de carne de pui, pe care le sarezi bine in prealabil.
Separat caleste ceapa, aproximativ 3 minute, adauga ghimbirul, usturoiul, lasa-le sa se rumeneasca 2 minute, apoi adauga si cartofii si amesteca incontinuu.
Adauga si carnea de pui, supa, rosiile, untul de arahide, arahidele, coriandrul si ardeiul iute, apoi acopera cratita si lasa-le sa fiarba 50 de minute. Scoate carnea, dezoseaz-o si pune-o inapoi in oala si adauga sare si piper dupa gust.
Cum se serveste tocanita africana de pui cu arahide:
Tocanita africana de pui cu arahide se serveste calda, cu orez simplu si presarata cu coriandru.
Sursa foto: simplyrecipes.com