Tocanita de iarna cu pui, cartofi si masline este un fel provensal, hranitor si potrivit pentru iarna. Acest fel de mancare poate fi facut la cuptor.
Ingrediente pentru tocanita de iarna cu pui, cartofi si masline
- 8 fileuri de pui, taiate
- faina
- sare si piper negru
- 1 ceapa, taiata
- 3 catei usturoi, tocati
- 2 1/2 cani supa de pui
- 3/4 cana vin alb
- 4 crengute cimbru
- 8 felii prosciutto , taiate
- 6 cartofi, injumatatiti
-
1/2 cana masline verzi intregi.
Cum se prepara tocanita de iarna cu pui, cartofi si masline
Da puiul prin faina, apoi adauga sare si piper si elimina excesul. Incinge uleiul intr-o tigaie, la foc mediu. Prajeste puiul cate 3 minute pe fiecare parte.
Pune apoi bucatile de pui intr-o cratita cu putin ulei si adauga ceapa. Soteaza ceapa 3 minute, apoi adauga usturoiul si tine un minut. Amesteca vinul cu supa si toarna in cratita. Pune cimbrul, acopera si fierbe pana da in clocot. Da focul mai mic si fierbe 15 minute.
Ia capacul la o parte. Adauga prosciutto si cartofii si fierbe inca 25 de minute. Pune maslinele si tine 5 minute.
Cum se serveste tocanita cu pui, cartofi si masline
Se serveste calda.
Sursa foto: myrecipes.com
Autor: Andra Rotaru