Feluri principale

#peste #retete #tocanita #tocanita de peste

Tocanita de peste

Tocanita de peste este delicata si savuroasa, ideala pentru sezonul cald. Combinatia de peste, midii si creveti confera savoare si o aroma speciala.

Ingrediente pentru tocanita de peste


1 bulb de fenicul
20 ml ulei de masline
1 catel de usturoi
200 ml vin alb
300 ml supa de peste
800 grame rosii la conserva
250 grame rosii cherry
500 grame peste taiat in felii
12 creveti
12 midii
cimbru proaspat
sare
piper
zahar.

Cum se prepara tocanita de peste

Toaca bulbul de fenicul. Incinge putin ulei de masline si adauga fenicului. Lasa pe foc timp de 10 minute. Adauga usturoiul si mai lasa cateva minute pe foc.

Adauga vinul, supa, rosiile din conserva si zaharul. Lasa pe foc pana da in clocot, dupa care da focul mai mic si mai lasa sa fiarba 10 minute.

Adauga rosiile cherry si mai lasa pe foc inca 5 minute. Asezoneaza cu sare si piper. Adauga si pestele si lasa sa fiarba, dupa care adauga si crevetii si midiile. Acopera cu un capac si lasa pe foc 15 minute.

Cum se serveste tocanita de peste

Tocanita de peste se serveste cu putin ulei de masline pe deasupra si cimbru proaspat. O poti servi si cu paine de casa.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare