Tocanita de pui gatita la slow cooker este un preparat delicios, ideal pentru mesele de duminica in familie.
Ingrediente pentru tocanita de pui gatita la slow cooker
- 60 grame faina
- 1 kg piept de pui, taiat in cubulete
- 40 ml ulei de masline
- 3 felii de bacon
- 300 ml bere neagra
- 400 grame morcovi taiati in cubulete
- 300 grame ciuperci taiate pe jumatate
- 3 cepe tocate
- 4 catei de usturoi tocati
- 200 ml supa de pui
- 400 grame mazare congelata
- cimbru
- sare
- piper
Cum se prepara tocanita de pui gatita la slow cooker
Intr-un bol, amesteca faina cu sare si piper. Tavaleste carnea de pui in acest amestec si transfera pe un platou.
Incinge 2 linguri de ulei intr-o tigaie, dupa care adauga jumatate din carnea de pui si prajeste-o timp de 4 minute pe fiecare parte. Transfera intr-un vas termorezistent si repeta operatiunea cu restul de carne.
In continuare, pune feliile de bacon in tigaie si prajeste-le timp de 2 minute. Adauga putina faina, berea si amesteca bine, apoi toarna amestecul peste pui. Adauga in vas si cartofii, ciupercile, ceapa, usturoiul si cimbrul.
Deasupra toarna supa. Acopera vasul si da la cuptor pentru 4 ore. Adauga mazarea si mai lasa 10 minute la cuptor.
Cum se serveste tocanita de pui gatita la slow cooker
Tocanita de pui gatita la slow cooker se serveste ca atare.