Feluri principale

#post #tofu #retete post #branza vegetariana #preparare tofu #retete tofu

Tofu, branza vegetariana: 5 moduri savuroase de a gati acest aliment in post

Tofu, branza facuta din soia, este inlocuitorul perfect al branzei din lapte de origine animala. Aceasta branza vegetariana nu doar ca iti satisface pofta "de dulce", dar furnizeaza organismului si nutrienti importanti pentru sanatate, cum ar fi proteinele, care in lipsa carnii si oualor, tind sa-ti lipseasca din meniu in perioada postului. Daca nu ai idee cum se mananca sau gateste tofu, noi iti oferim 5 sugestii delicioase de a pregati acest aliment, pentru a te bucura de el in cat mai multe preparate de post!

Desi poate fi consumat si in stare simpla, in salate sau in alte combinatii alaturi de ingrediente proaspete, tofu poate fi si gatit in diverse moduri. Iata cateva dintre cele mai delicioase propuneri:

1. Tofu la gratar

Tofu tare poate fi fript pe gratar si consumat cu succes in post, in locul unei fripturi, avand aceeasi consistenta si oferindu-ti aceeasi satietate precum carnea. Tot ce trebuie sa faci este sa asezonezi bucatile de branza cu mirodeniile sau condimentele preferate, sa le stropesti cu putin ulei de masline si sa le pui pe gratarul incins, maximum 1 minut pe fiecare parte.

2. Tofu marinat

Daca vrei sa te bucuri de o savoare aparte, gateste branza din soia in stil asiatic, prin marinare. Opteaza pentru condimente asiatice in prepararea marinatei, adauga ulei de masline, putin otet balsamic si lasa bucatile tari de tofu in ele, aproximativ 30 de minute, pentru ca aromele sa patrunda in ele. Poti consuma tofu marinat ca atare, alaturi de o salata verde, ori il poti adauga in alte preparate coapte sau trase la tigaie.

3. Tofu copt

Fie ca este in prealabil marinat ori doar asezonat cu diverse condimente, tofu poate fi consumat si copt alaturi de cateva legume proaspete, intr-o mancare de post exceptionala. Nu ezita sa folosesti tofu ca inlocuitor al carnii in mancarurile pe care le prepari la cuptor.

4. Tofu prajit

La fel ca si carnea sau legumele, tofu poate fi preparat si in baie de ulei incins, alaturi de alte ingrediente delicioase. Asadar, daca ti se face vreodata pofta de un preparat prajit, arunca si cateva bucati de tofu in ulei. Gustul acestuia va fi spectaculos. Il poti prepara si pane, daca dai bucatile printr-un amestec de faina, condimente si putina apa.

5. Tofu in supe

Unele supe (in special chinezesti) merg de minune cu cateva bucati de branza in ele, care sa se topeasca incet si sa adauge un plus de gust preparatului. Inlocuieste branza clasica cu bucati de tofu in astfel de preparate.

Sursa foto: Timescity.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului