Feluri principale

#vinete # retete vinete #vinete a la grec

Vinete a la grec

Bucataria greceasca ofera o gama variata de mancaruri delicioase si usor de preparat. Unul dintre preparatele grecesti extrem de savuroase sunt vinetele a la grec.


Ingrediente pentru vinetele a la grec:

  • 4 vinete
  • 500 g carne tocata
  • 2-3 cepe
  • 2 catei usturoi
  • 100 g cascaval ras
  • 200 ml suc de rosii
  • sare
  • piper negru macinat
  • cimbru proaspat si uscat
  • ulei de masline


Cum se prepara vinetele a la grec:

Curata vinetele de coaja, taie-le rondele groase, condimenteaza-le cu sare si lasa-le sa se scurga intr-o sita.

Intre timp, curata ceapa, tai-o marunt si caleste-o in putin ulei, apoi las-o sa se raceasca. Pune carnea tocata peste ceapa calita si lasa-le sa se inabuse la foc mic, apoi adauga apa, sare si piper dupa gust si lasa-le sa scada.

Caleste bucatile de vinete in ulei de masline si stropeste-le cu suc de rosii dupa ce s-au patruns bine. Umple-le apoi cu carne tocata, presara peste ele putin cascaval ras si aranjeaza-le intr-o tava si pune-le la cuptor pana se rumenesc bine.


Cum se servesc vinetele a la grec:

Vinetele a la grec se servesc decorate cu patrunjel verde si diverse salate.

Sursa foto: unica.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului