Feluri principale

#vinete #legume #branza #legume de vara #ansoa

Vinete umplute cu branza

In timpul verii, una dintre cele mai usoare mancaruri pe care le poti pregati este cea cu vinete umplute cu branza. Amestecul de branza, rosii, ansoa si celelalte ingrediente da vinetelor un gust deosebit, care le recomanda pentru orice tip de meniu.

Ingrediente pentru vinetele umplute cu branza
 

  • 4 vinete potrivite, spalate si cu cozile taiate
  • 400 de grame de rosii, curatate de pielita si seminte, taiate cubulete
  • 200 de grame de branza sarata, taiata cubulete
  • cateva bucati de ansoa, curatate de oase
  • 2 cepe mici
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 lingura de capere sarate
  • ulei de masline
  • o mana de foi de busuioc
  • sare si piper dupa gust.

     

Cum se prepara vinetele umplute cu branza

 

Taie vinetele pe lungime, fara a ajunge insa pe partea cealalta cu taietura. Deschide fiecare vanata ca si cum ai deschide o carte si presara pe fiecare parte sare. Lasa-le apoi sa se scurga.

Intre timp adauga 2 linguri de ulei de masline in tigaie. Taie ceapa solzisori. Adauga ceapa si las-o sa se prajeasca pana s-a inmuiat.

Adauga rosiile taiate cubulete si asezoneaza cu sare si piper. Lasa-le sa fiarba acoperite timp de jumatate de ora.

Pune caperele, busuiocul, usturoiul si ansoa. Lasa-le sa fiarba impreuna cateva minute.

Incalzeste cuptorul la treapta 4.

Usuca fiecare parte de vanata cu un prosop de hartie. Apoi intr-o tava, aseaza vinetele si presara deasupra branza si amestecul cu rosii, chiar in interiorul taieturii.

Stropeste din abundenta cu ulei si lasa-le la copt o ora.

Dupa ce s-au facut, scoate-le si lasa-le putin la temperatura camerei.
 

Cum se servesc vinetele umplute cu branza
 

Se servesc calde - fierbinti.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului