Retete de Craciun

#budinca traditionala craciun # budinca craciun #retete craciun #budinca #craciun

Budinca de Craciun, un deliciu traditional in Marea Britanie

In Marea Britanie, traditia spune ca dorintele puse de gospodine in timpul prepararii budincii de craciun, se vor indeplini. Desi procesul de preparare este unul destul de lung, toate eforturile iti vor fi rasplatite in momentul in care o vei servi. Tot ce iti vei mai dori dupa ce o vei gusta, este sa nu se termine niciodata.

Ingrediente pentru budinca de Craciun

  • 450g amestec fructe uscate
  • 25g coaja de portocla, confiata, tocata bucatele marunte
  • 1 mar mare, decojit, taiat cubulete mici
  • coaja si sucul de la ½ potocala si ½ lamaie
  • 4 linguri brandy
  • 55g faina
  • 1 lingurita mix de condimente*
  • 1 1/2 lingurita scortisoara
  • un praf de sare
  • 110g unt
  • 110g zahar brun
  • 110g firimituri de paine alba, proaspata, uscate la cuptor ana devin usor aurii si foarte crocante
  • 25g migdale crude intregi, tocate marunt
  • 2 oua mari
  • 2 linguri brandy

Cum se prepara budinca de Craciun

*Mixul de condimente pentru prajituri se prepara din cantitati egale de scortisoara, coriandru macinat, nucsoara macinata, pudra de ghimbir, cuisoare macinate si chimen macinat.

Intr-un bol de mixer incapator adauga fructele uscate, cojile de portocala confiate, sucul de la portocala si lamaie si cele 4 linguri de brandy si amesteca totul bine foarte bine. Acopera bolul cu folie alimentara si lasa-l cateva ore la frigider pentru a se marina (este de preferat sa-l lasi o noapte intreaga).

Adauga firimiturile de paine alba intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coace-le pana devin usor aurii si foarte crocante.

Intr-un alt bol amesteca faina, mixul de condimente, scortisoara si sarea. Adauga untul, zadarul coaja de lamaie si de porocala, firimiturile de paine, migdalele. Amesteca totul foarte bine, pana obtii o compozitie omogena. Incorporeaza apoi fructele marinate, impreuna cu zeama ramasa in bol.

Intr-un alt bol adauga ouale si bate-le usor, apoi incorporeaza-le in compozitia de mai sus.

Adauga budinca intr-un vas de yena(de preferinta rotund), uns cu unt. Acopera vasul cu un strat dublu de hartie de copt, apoi cu o folie de aluminiu, pentru a te asigura ca apa nu poate intra in vas. Prepara budinca la baine marine sau la steamer timp de 7 ore. Ai grija ca procesul de fierbere sa nu se opreasca.

Cand este gata, scoate budinca din steamer si las-o sa se raceasca complet. Indeparteaza apoi folia de aluminiu si adauga deasupra cele doua linguri de brandy. Ai grija insa ca suprafata acesteia sa fie acoperita uniform.

Acopera budinca cu hartie de copt si las-o timp de o zi sa se “odihneasca” intr-un loc rece dar uscat.

Cum se serveste budinca de Craciun

Budinca se serveste calda, in prima zi de Craciun. Poti servi alaturi suc de merisoare sau alaturi de un pahar cu brandy.

Incalzeste budinca la baine marine sau la steamer timp de o ora.

Atentie! Spre deosebire de alte budinci, aceasta nu poate fi consumata imediat. Daca este taiata in prima zi de preparare, aceasta se va lasa si nu va mai fi pufoasa.

Sursa foto: pilarmestra.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea