- Pagina anterioara
- Pagina 1 din 2
- Urmatoarea pagina
1. Slanina in saramura
Sursa foto: combis.ro
Ingrediente
- 1 kilogram de slanina
- 10 catei de usturoi, pisati
- 2 foi de dafin
- 1 lingura boabe de piper
- 3 boabe de ienibahar
- apa
- sare pentru muraturi
Cum se prepara
Spala bine slanina si tai-o in bucati potrivite. Adaug-o in borcane. Umple apoi borcanele cu apa, pentru a masura care este cantitatea de zeama necesara. Este indicat sa folosesti un pahar gradat.
Daca de exemplu, vei avea nevoie de 300 de ml de apa, adauga intr-o oala aceasta cantitate si mai adauga inca 100 ml. Tine cont ca o parte din apa se va evapora in timpul fierberii. Mai bine sa mai ramana decat sa nu fie suficienta.
Pune apa la fiert impreuna cu piperul, foile de dafin si ienibaharul. Cand da in clocot stinge focul si lasa apa sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei. Adauga cateva linguri de sare pentru muraturi si dupa ce s-a dizolvat, testeaza daca apa este suficient de sarata. Pentru a face acest lucru trebuie sa introduci un ou crud in vas. Daca oul sta la suprafata apa este suficient de sarata. Daca nu, mai trebuie sa adaugi sare. Repeta procedeul din nou pana pana cand oul va sta la suprafata.
Imparte usturoiul pisat in borcane, in cantitate egala apoi umple borcanele cu sarmura preparata. Agita bine borcanele si lasa-le la figider timp de o saptamana, inainte de a servi slanina.
Sursa foto principala: jurnaldeoas.ro
- Pagina anterioara
- Pagina 1 din 2
- Urmatoarea pagina