Retete de Craciun

#retete craciun # retete sarbatoare #retete traditionale

Meniul perfect pentru mesele de Craciun

Cand spui Craciun, primul gand care iti vine in minte sunt delicioasele mancaruri traditionale si nu numai. Anul acesta, rasfata-ti musafirii si familia cu un meniu variat si complet de Craciun, care sa fie pe gustul si celor mai pretentiosi musafiri. Iata ce trebuie sa contina un meniu perfect de Craciun:

1. Aperitivul traditional

Incanta-ti invitatii cu un aperitiv bogat si sanatos, care sa cuprinda toate preparatele traditionale. Dintre acestea, nu trebuie sa lipseasca toba de casa, lebarul, sunca, caltabosul, prazul sau ceapa verde, branza, rosiile, masline negre, ardeiul gras rosu si mustarul.

2. Friptura delicioasa de porc

Bineinteles, de Craciun friptura de porc este vedeta. Anul acesta, intampina-ti musafirii cu o savuroasa friptura de porc in sos de vin rosu, care se pregateste foarte usor si nici nu este costisitoare.

Ingredientele de care ai nevoie sunt:

500 g pupla de porc
320 ml vin rosu dulce
2 catei de usturoi
2 morcovi
1 ceapa
2 linguri ulei de masline
2 foi de dafin
cimbru
ardei iute
sare si piper

Cum se prepara friptura de porc in sos de vin rosu:

Pune pulpa de porc intr-un vas mare de ceramica si impaneaz-o cu usturoi. Adauga peste ea 250 ml de vin si uleiul de masline, apoi condimenteaz-o cu sare, piper, ardei iute, foi de dafin si cimbru si da-o la rece pentru doua ore ca sa se intrepatrunda aromele.

Separat, intr-un alt vas de ceramica, asaza morcovii, ceapa si legumele, apoi pune peste ele si carnea de porc macerata si da-o la cuptor pentru 60 de minute. Din cand in cand, stropeste carnea cu sosul de vin, iar cand scade prea mult completeaza cu apa. Alaturi de aceasta friptura delicioasa, de pe masa de Craciun nu trebuie sa lipseasca nici traditionalele si savuroasele muraturi.


3. Cozonacul cu nuci

Masa de Craciun nu ar fi perfecta fara o felie de cozonac gustos umplut din belsug cu nuci si migdale. Aici poti incerca o reteta simpla si delicioasa, care se pregateste usor, in doar cateva minute.

4. Tortul festiv

Pentru ca orice masa de sarbatoare trebuie sa se incheie surprinzator, din meniul de Craciun nu trebuie sa lipseasca nici tortul festiv. Aici poti accesa o reteta delicioasa de tort de Craciun, de care invitatii tai vor fi cu siguranta incantanti.

Sursa foto: gorjeanul.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea