Ingrediente pentru checul de Craciun cu banane si merisoare
- 500g zahar
- 200g unt
- 3 oua
- 3 banane
- 200g sos de cranberry
- ½ cana lapte
- 1 lingurita extract de vanilie
- coaja de la doua portocale
- 500g faina
- 1 si ½ lingurite praf de copt
- 1 si ½ lingurite bicarbonat
- 1 lingurita scortisoara
- ½ lingurita nucsoara
- ½ cana nuci, tocate
- ½ lingurita sare
Cum se prepara checul de Craciun cu banane si merisoare
Preincalzeste cuptorul la 180oC. Unge o forma de chec cu unt si tapeteaz-o cu faina.
Intr-un bol incapator adauga untul si zaharul si mixeaza totul foarte bine pana obtii o crema omogena si spumoasa. Adauga apoi ouale, pe rand, bananele, sosul de cranbery, laptele, vanilia si sarea si coaja de portocale.
Intr-un alt bol adauga faina, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara si nucsoara si amesteca bine. Adauga amestecul treptat, in compozitia umeda, preparata anterior. Toarna checul in formele pregatite anterior si coace-l timp de 50-60 minute la foc mediu.
Pentru a te asigura ca este bine copt, introdu o scobitoare in aceasta. Daca scobitoarea iese curata, inseamna ca prajitura este coapta. In schimb, daca pe scobitoare observi urme de coca, mai lasa checul la cuptor timp de cinci minute, apoi repeta testul scobitorii.
Cum se serveste checul de Craciun cu banane si merisoare
Checul de Craciun cu banane si merisoare se serveste dupa ce s-a racit complet. Presara zahar pudra deasupra apoi taie-l felii. Merge de minune alturi de o cana de vin fiert.
Sursa foto: joythebaker.com