Retete de Craciun

#Ponche Navideno #Gluhwein #Wassail #bauturi traditionale craciun #bauturi traditionale #lichior de oua # glogg #bauturi craciun #craciun

Craciunul in jurul lumii: 5 bauturi traditionale din tot atatea tari

Craciunul este numai unul, indiferent in ce colt al lumii te-ai afla, insa traditiile difera in functie de fiecare regiune in parte. Popoarele lumii nu au reusit sa ajunga la un compromis si sa decida o singura bautura traditionala de Craciun pentru toata lumea. Fiecare popor si-a desemnat cate o bautura cu specific, astfel ca, avem de-a face cu un meniu versatil, aromat si parfumat de specialitati diferite de Craciun pentru fiecare zona a lumii. Stiai ca pana si Mos Craciun si-a adjudecat propria bautura? Afla ce bauturi se servesc de Craciun in jurul lumii!

1. Glogg (bautura lui Mos Craciun) - Finlanda

Gloggul finlandez a fost desemnat cu mult timp in urma bautura lui Mos Craciun. Este o bautura parfumata si tare, preparata dintr-un alcool deschis la culoare (votca, tuica, coniac etc.) si un amestec de sucuri de mere si afine sau fructe de padure. Este servit garnist cu stafide si migdale.

Sursa foto: finedininglovers.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului