Retete de Craciun

#toba craciun #retete toba #retete craciun #toba #craciun

Cum sa prepari toba pentru masa de Craciun

Toba este un preparat traditional ce nu trebuie sa lipseasca de pe nicio masa de Craciun. Este usor de preparat si va fi apreciata de intreaga familie!

Ingredinte pentru toba

  • 1 stomac de porc
  • 500g pulpa de porc
  • 1 inima de porc
  • 1/2 ficat de porc
  • 200g slanina
  • 150g sorici
  • 2 urechi
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 bucata de telina
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper

Cum se prepara toba

Intr-o oala incapatoare adauga pulpa, inima, ficatul, slanina, soriciul, urechile si slanina. Adauga si legumele, foile de dafin, o lingurita de piper boabe si sare dupa gust. Fierbe tootul pana cand furculita intra cu usurinta in bucatile de carne.

Scoate carnurile intr-un castron si lasa-le sa se raceaca, apoi toaca-le bucatele mici. Amesteca totul cu doua cani din zeama in care au fiert carnurile. Asezoneaza cu sare si piper proaspat macinat, dupa gust. Adauga umplutura in stomacul de porc si coase-l sau leaga-l bine la un capat pentru a nu iesi umplutura. Inteapa apoi toba, din loc in loc cu un ac si pune-o la fiert in apa in care au fiert bucatile de carne. Las-o sa fiarba timp de 30 de minute.

Cand este gata scoate toba pe o tava si adauga peste aceasta un tocator, iar peste el o greutate. Las-o sa stea presata timp de 12 ore.

Cum se serveste toba

Serveste toba rece, alaturi de alte aperitive.

Sursa foto: adevarul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului