Retete de Craciun

#safari desert #retete craciun #ducliuri #prajituri craciun #prajituri

Deserturi speciale de Craciun

De Craciun, pregateste deserturi speciale pentru o masa festiva. Alege retete simple, cu preparate aspectuoase, pe care le poti servi pe un platou cu picior, in cupe sau alte recipiente care sa contribuie la aspectul desertului ales.

Iata cateva deserturi de Craciun care iti vor impresiona musafirii:


Prajitura cu alune

Prajitura cu alune este un desert crocant, aspectuos, pe care il poti servi de Craciun cu o cupa de inghetata de vanilie. Amesteca 2 cani de faina cu 2/3 cana zahar pudra si adauga 3/4 cana unt. Zdrobeste untul cu o furculita si amesteca bine compozitia, apoi intinde-o intr-o tava unsa cu ulei. Da tava la cuptor la 195 grade Celsius timp de 20 de minute.

Fierbe intr-o tigaie o compozitie din 1/2 cana zahar brun, 1/2 cana miere, 2/3 cana unt si 3 linguri frisca. Adauga 3 1/2 cani nuci pecan taiate. Toarna compozitia peste crusta facuta in cuptor. Niveleaza si pune prajitura din nou in cuptor, la 195 grade Celsius, 30 de minute. Serveste prajitura la temperatura camerei.


Tiramisu cu ciocolata si cafea

Tiramisu este un desert popular care poate fi facut special de Craciun cu ciocolata si cafea si servit intr-un recipient inedit.

Bate cu mixerul 225 gr crema de branza si 1/2 cana de zahar. Separat, bate cu mixerul 2 cani de frisca pana cand aceasta se intareste, apoi incorporeaza-o in compozitia de branza. Pregateste un nes din 1/2 cana apa fiarta si 1 lingurita nes. Adauga in bautura 1/4 cana lichior de cafea si amesteca.

Inmoaie piscoturile in lichid si pune-le pe marginile si pe fundul recipientului folosit. De Craciun, surprinde-ti invitatii cu cesti in alb si rosu. Adauga crema, apoi 1/2 cana ciocolata rasa neagra. Da tiramisu la frigider 2 ore.


Budinca cu paine si nucsoara

Budinca cu paine si nucsoara este un desert gustos pe care il poti servi in concediul de Craciun, intr-un moment de relaxare. Desertul este nepretentios si usor de facut.

Amesteca 3 oua mari, batute usor, cu 1 1/2 cani zahar, 2 linguri zahar brun si 1/2 lingurita nucsoara macinata. Adauga 1/4 cana de unt topit si 2 3/4 cani de frisca. Apoi, pune in compozitie 4 cani de paine frantuzeasca taiata cubulete si 3/4 cana de stafide. Toarna compozitia intr-un recipient pentru budinca si da-l la cuptor 30 de minute la 210 grade Celsius.

Acopera preparatul cu o folie de aluminiu pentru a nu se arde si tine-l in cuptor inca 20 de minute. Serveste budinca la temperatura camerei, cu o crema de vanilie.

Sursa foto: southernliving.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea