Retete de Craciun

#sarbatori #gustari #retete craciun # mese festive #gustati sofisticate

Gustari cu mai putin de 100 de calorii pentru un Craciun sofisticat si delicios

Mesele festive includ multe feluri de mancare. Protejeaza-ti sanatatea si mentine-ti greutatea prin includerea in mediu a unor preparate cu un continut scazut in calorii. De sarbatori, de exemplu, atunci cand faci feluri principale satioase, pregateste aperitive cu un aspect elegant si un continut caloric mic.

Iata 4 gustari delicioase si sofisticate cu mai putin de 100 calorii:


1 Cartofi umpluti

Foloseste cartofi mici pentru a pregati o gustare care incape intr-o lingurita de ceramica pentru aperitive.

Fierbe 16 cartofi mici, scurge-i si lasa-i la racit. Prajeste 6 felii de bacon pana se fac crocante, apoi marunteste-le. Taie cartofii in jumatate, pe lungime. Taie putin din partea rotunda pentru ca jumatatile sa stea bine pe o tava, apoi scobeste centrul fiecaruia. Amesteca miezul scos cu jumatate de cana de smantana, baconul si 3 linguri de arpagic tocat. Umple cartofii si serveste-i calzi.


2 Sandwich-uri nicoise

Prajeste 900 gr ton proaspat intr-o tigaie cu 2 linguri ulei vegetal, apoi taie-l in 30 de felii. Taie alte 30 de felii din 15 rosii cherry. Fierbe 6 oua tari si feliaza-le in 30 de bucati. Dintr-o paine ciabatta, taie 30 de felii egale. Unge painea cu maioneza, pune tonul, cate 3 felii de rosii, una de ou si cativa stropi de ulei de masline.


3 Crema de branza

Pregateste un aperitiv din branza condimentata, servita cu paine prajita. Bate cu mixerul 2 linguri crema de branza degresata. Adauga un sfert de cana de maioneza, un sfert de lingurita de ceapa rasa, un varf de lingurita sos Worcestershire.

Condimenteaza cu sare si piper. Adauga in compozitie 1 cana branza Cheddar, 1 lingura alune prajite tocate, 60 gr ardei rosii taiati cubulete. Pune compozitia de branza la frigider 3 ore. Pune compozitia de branza in recipiente mici pentru aperitive, pe un platou cu paine prajita. Presara crema de branza cu paprika si serveste.


4 Prosciutto cu mango

Prosciutto cu mango este un aperitiv sofisticat si gustos, potrivit pentru mesele festive. Taie un mango in 16 felii egale si fa pachetele cu cate o felie de fruct, 3 frunze de rucola si 1-2 frunze de busuioc proaspat. Infasoara pachetelele cu fasii de prosciutto si aranjeaza-le pe un platou. Presara piper negru macinat.

Sursa foto: thekitchn.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea