Retete de Paste

#ciorba ied #ciorba paste #friptura paste #pastemretete paste #friptura miel

2 retete usoare pentru meniul de Paste

Ai intrat in linie dreapta cu pregatirile pentru Paste si acum nu te mai gandesti decat la meniul pentru masa de sarbatoare. Iata doua sugestii interesante:

Ciorba de ied a la grec

Sursa foto: amizzat.blogspot.com

Ingrediente:

  • o pulpa superioara ied
  • 1 ceapa
  • 3 morcovi mari
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 telina mica
  • 1 ardei kapia
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri orez
  • 200 ml smantana
  • 5 linguri zeama lamaie
  • sare
  • 1/2 lingurita boabe de piper negru
  • tarhon

Mod de preparare:

Spala bine carnea si curat-o de pielite. Pune-o la fiert la foc mic in apa cu sare si piper si ia-i spuma cat mai des.

Ceapa tocata marunt, morcovii taiati rondele, telina taiata cubulete si ardeiul kapia caleste-le in putin ulei, apoi, cand carnea este pe jumatate fiarta adauga-le in apa in care fierbe. Lasa totul pe foc pana cand si carnea si legumele sunt bine fierte. Ia oala de pe foc si scoate pulpa si alege bucatile de carne de pe os.

Separat, pune orezul la fiert pentru 10 minute, apoi scurge-l si adauga-l in ciorba impreuna cu sucul de lamaie si cu tarhonul si mai pune oala pe foc pentru 10 minute. Intre timp, intr-un bol freaca galbenusurile cu smantana si dezleaga cu un polonic de ciorba si cu putina sare. Adauga in oala si dupa 2-3 minute e gata ciorba!

Sursa foto: wyomingpork.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului