- Pagina anterioara
- Pagina 1 din 2
- Urmatoarea pagina
Ciorba de ied a la grec
Sursa foto: amizzat.blogspot.com
Ingrediente:
- o pulpa superioara ied
- 1 ceapa
- 3 morcovi mari
- 1 radacina de patrunjel
- 1 telina mica
- 1 ardei kapia
- 2 galbenusuri
- 3 linguri orez
- 200 ml smantana
- 5 linguri zeama lamaie
- sare
- 1/2 lingurita boabe de piper negru
- tarhon
Mod de preparare:
Spala bine carnea si curat-o de pielite. Pune-o la fiert la foc mic in apa cu sare si piper si ia-i spuma cat mai des.
Ceapa tocata marunt, morcovii taiati rondele, telina taiata cubulete si ardeiul kapia caleste-le in putin ulei, apoi, cand carnea este pe jumatate fiarta adauga-le in apa in care fierbe. Lasa totul pe foc pana cand si carnea si legumele sunt bine fierte. Ia oala de pe foc si scoate pulpa si alege bucatile de carne de pe os.
Separat, pune orezul la fiert pentru 10 minute, apoi scurge-l si adauga-l in ciorba impreuna cu sucul de lamaie si cu tarhonul si mai pune oala pe foc pentru 10 minute. Intre timp, intr-un bol freaca galbenusurile cu smantana si dezleaga cu un polonic de ciorba si cu putina sare. Adauga in oala si dupa 2-3 minute e gata ciorba!
Sursa foto: wyomingpork.org
- Pagina anterioara
- Pagina 1 din 2
- Urmatoarea pagina