Ingrediente pentru ciorba de miel
- 1 kilogram de carne de miel cu os (gat, spata, cap, coada)
- 1 ceapa mare (sau doua mia mici)
- 1 legatura ceapa verde
- 2 morcovi
- 1 radacina patrunjel
- 1 radacina pastarnac
- ¼ bucata de telina
- 1 ardei gras, rosu
- 500 ml suc de rosii facut in casa
- 750 ml bors
- 2 oua
- 1 legatura mare de leustean
- sare
- ulei
Cum se prepara ciorba de miel
Taie carnea in bucati potrivite si spal-o bine. Indeparteaza grasimea in exces, daca este cazul.
Curata legumele si spala-le bine. Taie morcovul, telina, patrunjelul, pastarnacul si ceapa in bucati potrivite si adauga-le in robotul de bucatarie pentru a le toca cat mai marunt. Daca nu ai robot, toaca ceapa cat de marunt poti si da radacinoasele prin razaotarea mica.
Adauga legumele intr-o oala incapatoare, impreuna cu putin ulei si caleste-le pana incep sa se inmoaie usor. Adauga apoi carnea si sare dupa gust, apoi toarna apa cat sa o acopere. Fierbe carnea pana cand este bine patrunsa si adauga apoi ardeiul tocat matunt. Daca este necesar mai adauga apa.
Intre timp, spala ceapa verde si tai-o in bucati potrivite (aproximativ 1,5-2 cm lungime).
Cand carnea este fiarta adauga sucul de rosii si mai lasa totul sa fiarba timp de 5 minute. Adauga apoi borsul. Daca este necesar mai adauga apa. Adauga si ceapa si lasa totul sa dea in clocot timp de 5 minute.
Intr-o farfurie adanca adauga ouale si bate-le bine cu ajutorul unei furculite sau a unui tel. Adauga apoi o lingura de faina si continua sa le bati. Adauga faina pana obtii consistenta unei smantani lichide.
Cu grija, toarna ouale in ciorba, astfel incat sa se formeze fidelute.
Lasa-le sa fiarba timp de doua minute, apoi stinge focul si adauga leusteanul tocat marunt. Amesteca bine.
Cum se serveste ciorba de miel
Serveste ciorba de miel alaturi de paine de casa si ceapa verde.
Sursa foto: smirupomiske.ru