Retete de Paste

#preparare drob de miel #reteta bunicii #drob de miel #retete de paste #retete de pasti #drob

Cum sa prepari cel mai bun drob de miel. Reteta bunicii

Drobul de miel este nelipsit de pe mesele romanilor, de Paste. Cu totii ne amintim de drobul gustos preparat de bunicii nostri. Invata si tu cum sa-l prepari si bucura-te de savoarea acestuia de sarbatori.

Ingrediente pentru drobul de miel

  • 1 kg maruntaie de miel - ficat, plamani, inima, rinichi, splina
  • 150 g unt
  • 2 cepe mari
  • 6 oua mari
  • 3 legaturi de ceapa verde
  • 3 legaturi usturoi verde
  • 100 g smantana
  • 1 prapur de miel
  • 2 legaturi patrunjel
  • 2 legaturi marar
  • sare
  • piper

Cum se prepara drobul de miel

Spala organele si pune-le la fiert intr-o oala cu apa. Adauga doua lingurite de sare, piperul boabe, ienibaharul si foile de dafin.

Cand s-au fiert scoate-le intr-um castron si lasa-le sa se raceasca, apoi taie-le bucati potrivite.

Intre timp toaca ceapa marunt si pune-o la calit intr-o tigaie incapatoare. Cat timp se caleste ceapa, taie ceapa verde si usturoiul in bucati de aproximativ 5 cm lungime si adauga-le sipe acestea in tigai, la calit. Cand s-au inmuiat stinge focul si adauga restul de unt pentru a se topi. Lasa compozitia sa se raceasca la temperatura camerei.

Intre timp curata mararul si patrunjelul si spala-l bine.

La final toaca organele, alternand cu cate o lingura de ceapa tocata si verdeata. Amesteca bine compozitia obtinuta, aduga patru dintre oua si asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Tapeteaza o tava cu ulei si pputin pesmet si intinde bine praporul pe toata suprafata acesteia. Nu taia surplusul. Adauga continutul pentru drob si inveleste-l cu restul de prapor.

Separat, bate ouale ramase foarte bine si amesteca-le cu smantana. Asezoneaza cu sare dupa gust si toarna compozitia peste drob. Intinde-o bine si coace drobul la cuptorul princalzit la 180oC, pana este bine patruns si la supravata devine crocant si auriu.

Cum se serveste drobul de miel

Serveste drobul de miel recel, alaturi de alte aperitive traditionale de Paste.

Sursa foto: sfatulparintilor.ro

  •   2017-04-03
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii