Retete de Paste

#briose #desert Paste #desert apetisant paste #briose cu surprize

Desert apetisant pentru masa de Paste: briose cu surprize

Briosele cu surprize sunt un desert delicios, perfect pentru masa de Paste!

Ingrediente pentru briose cu surprize

  • 2 1/4 cesti de faina
  • 2 1/2 lingurite de praf de copt
  • 1 lingurita de sare
  • 2/3 ceasca de unt
  • 1 ceasca de zahar brun
  • 3/4 ceasca de zahar alb
  • 2 oua
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • 1 1/4 ceasca de lapte
  • 24 de oua de ciocolata de dimensiuni mici

Cum se prepara briosele cu surprize

Unge 24 de recipiente pentru briose sau foloseste forme speciale din hartie si incalzeste cuptorul la 175 de grade.

Amesteca intr-un bol faina, praful de copt si sarea si adauga, treptat, laptele in compozitie, amestecand constant, astfel incat sa obtii o compzitie omogena. Foloseste un alt vas pentru a amesteca untul cu zaharul brun si cu cel alb, adauga ouale unul cate unul si incorporeaza si esenta de vanilie. Amesteca cele doua compozitii pana obtii o compozitie omogena.

Umple fiecare forma de briosa pana la jumatate si adauga cate un ou de ciocolata in mijloc. Mai adauga putina compozitie, fara sa umpli recipientele mai mult de 2/3. Coace briosele in cuptorul preincalzit timp de 18-20 de minute.

Cum se servesc briosele cu surprize

Briosele cu surprize merg de minune cu un pahar de lapte cald sau cu o ceasca de cafea. In plus, ai avatajul ca le poti decora cu orice fel de topping!

Foto: kentcakecourses.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare